Diana Quan twierdzi, że dom powinien być miejscem, w którym odpoczywamy
Czy wy także kiedyś najchętniej urządzaliście kolacje, które kończyły się spontanicznym wyjściem do klubu
Warto dbać o nasze relacje z otoczeniem. Powinniśmy starać się robić to szczerze.
Nie bez powodu umiejętność prowadzenia rozmowy nazywana jest „sztuką konwersacji”.
Przedstawiamy kilka ekspresowych przepisów, które przygotujecie w trakcie zaparzania herbaty.
Kilka przepisów, które zrobicie bez większego wysiłku w niedzielę, ale zjecie także w poniedziałek
Kilka przepisów na piknikowe smakołyki i przekąski.
Kilka przepisów na pomysłowe kanapki, które przyrządzicie w krótkim czasie i bez większego wysiłku.
Wiosna w pełni, sezon majówkowy rozkwita, dni stają się coraz cieplejsze i coraz chętniej wychodzimy na zewnątrz.
Święta Wielkanocne to znakomita okazja dla gospodarzy, by popisać się umiejętnościami kulinarnymi.
Kilka roślinnych przepisów na cały dzień, dzięki którym z pewnością nie pozostaniecie głodni
Jak zadbać o komfort naszych znajomych, ale nie oszaleć pod natłokiem przygotowań?
Mięsożercy rzadko sięgają po obiady roślinne.
Przygotowując przyjęcie, często spieszymy się i pobieżnie czytamy przepisy, szukając dróg na skróty.
Gdy stoimy przed perspektywą organizacji świątecznego obiadu, warto przygotować się do tego strategicznie i rozłożyć pracę na kilka dni.
Nie mają łatwo tradycjonaliści, którzy najchętniej dostawaliby pocztą telegramy z życzeniami urodzinowymi.
Co jeszcze może nas zdziwić przy stołach na całym świecie?
Idea “common tables”, czyli dużego stołu, przy którym ramię w ramię siedzą obce sobie osoby przeniknęła nawet do sieciowych kawiarni.
Z jednej strony bardzo ułatwiają życie i komunikację, z drugiej tworzą zupełnie nowe wzorce zachowań i czasami mają duży wpływ na życie w realu.
Technologia kradnie naszą uwagę, odciągając ją od osób, które są w realu.